Pokličite nas
+386 3 839 04 30
Pišite nam
info@rihter.si
Delovni čas
Pon - Pet 7.00 - 15.00

Najprimernejši vir za ogrevanje in pripravo sanitarne vode v pasivni hiši je ustrezna kompaktna naprava. To je naprava, ki združuje vse potrebne komponente za ogrevanje/hlajenje, prezračevanje in pripravo sanitarne vode v pasivni hiši.

Deluje na principu povezovanja vseh naštetih komponent in tako dosega maksimalne izkoristke. Koncept je zasnovan na drugačen način, kot pri ostalih sistemih ogrevanja. Pasivna hiša rabi zelo malo energije za ogrevanje, zato lahko ogrevanje izvedemo kar s pomočjo prezračevanja, kjer kompaktna naprava po sistemu toplotne črpalke zrak-zrak odpadnemu zraku odvzema toploto in segreva vstopni zrak za prezračevanje (obrnjen sistem je poleti za pohlajevanje).

Edina slabost tega sistema je, da v ekstremnih zimah ni dovolj zmogljiv. Zračni tok za prezračevanje je premajhen, da bi lahko pokril toplotne izgube v ekstremni zimi, zato je potrebno minimalno dogrevanje. To se lahko izvede kar s posebnimi vstopnimi šobami, katere imajo vgrajene grelnike majhnih moči, ki dogreva že predgret zrak iz kompaktne naprave. Prav tako lahko v konicah dogrevamo s povsem enostavnimi prenosnimi ali stacionarnimi elektro grelniki.


Želite informacije iz prve roke? Pošljite povpraševanje!

Veliko damo na zadovoljsto naših strank, zato lahko naš odgovor pričakujete v najkrajšem možnem času.