Pokličite nas
+386 3 839 04 30
Pišite nam
info@rihter.si
Delovni čas
Pon - Pet 7.00 - 15.00

Pri pasivnih hišah je zelo pomembno tudi stavbno pohištvo. Predpisana je vgradnja stavbnega pohištva po smernicah RAL montaže. Pri RAL montaži tako preprečimo prehod zraka ob okenskem okvirju, hkrati pa zmanjšamo toplotni most in preprečimo vdor vlage v konstrukcijo.

Toplotna prehodnost oken ne sme biti večja od 0,8 W/m2K. Takšno izolativnost oken dosežemo s trojno zasteklitvijo, polnjeno z ustreznimi plini, s primernimi termo distančniki in z dobro izolativnimi okvirji.

Z napredkom tehnologije in izdelavo kakovostnega stavbnega pohištva, je le–to dobilo povsem nov pomen v energetski učinkovitosti hiše. S pravilno postavitvijo steklenih površin lahko dobimo več energije s pomočjo sonca, kot pa jo izgubimo zaradi toplotne prehodnosti. Zato za pasivne hiše velja, da so na severni strani običajno le minimalne okenske odprtine, medtem ko so na južni strani velike steklene površine.

V vročih poletnih mesecih, ko je sonce najmočnejše, je potrebno hišo obvarovati pred pregrevanjem. To najučinkoviteje dosežemo s senčenjem steklenih površin. Za ta namen so notranja senčila povsem neprimerna, saj se zaradi sončnih žarkov segrevajo in oddajajo toploto v hiši. Zato je nujno zunanje senčenje osončenih steklenih površin. Zunanje senčenje najlažje dosežemo s pomočjo delov stavbe (napušči, balkoni, nadstreški …) in senčili (žaluzije, rolete, polkna, roloji …). Za senčenje lahko uporabimo tudi drevesa in druge rastline. Najprimernejši so listavci. Ti nam poleti z listi delajo senco, pozimi pa liste odvržejo in pustijo soncu, da nam pasivno ogreva hišo.

Želite informacije iz prve roke? Pošljite povpraševanje!

Veliko damo na zadovoljsto naših strank, zato lahko naš odgovor pričakujete v najkrajšem možnem času.